luni, 4 noiembrie 2013

Miercuri, 6 noiembrie 2013 - 530 - "Profesoara de pian" - medalion regizorul german MICHAEL HANEKE

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 6 NOIEMBRIE 2013 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion dedicat regizorului german, MICHAEL HANEKE:

"PROFESOARA DE PIAN"
("La Pianiste”, 2001 – color – 131 minute)
*subtitrare în engleză


Michael Haneke (n. 23 martie 1942) este un regizor și scenarist german bine cunoscut pentru stilul său sumbru, fiind multiplu premiat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Adesea, filmele sale arată problemele și eșecurile societății moderne. Haneke a lucrat în televiziune, teatru, cinema. În afară de munca sa ca regizor, el predă regie la "Filmacademy Viena".
La Festivalul de Film de la Cannes 2009, filmul său "The White Ribbon" a câștigat Palme d'Or pentru Cel mai bun film și la cea de-a 67-a ediție a Globului de Aur, filmul a obținut premiul pentru Cel mai bun film străin. În 2012, filmul său, "Amour" a avut premiera și a concurat la Festivalul de Film de la Cannes 2012. Filmul a câștigat Palme d'Or, Haneke obținând astfel prestigiosul premiu pentru a doua oară în trei ani și plasându-l într-un club de elită de numai șapte locuri. De asemenea, filmul a primit cinci nominalizări la Premiile Oscar inclusiv la Cel mai bun Film, Cel mai bun Regizor și Cea mai bună Actriță pentru Emmanuelle Riva. Haneke a făcut filme în limba franceză, germană și în engleză.

LA PIANISTE -Erika pare o femeie de fier. E o profesoară de pian autoritară, care nu face niciodată concesii. Distantă cu ceilalţi, predând într-o sala de clasă austeră, ce arată mai mult ca un salon de spital, ea se comportă deliberat rece, surâsul fiind o raritate. Dar totul este o mască, ce ascunde o personalitate complicată, complexată, pasională. Erika trăieşte dintotdeauna alături de mama ei, o femeie posesivă, care i-a dictat existenţa. Apariţia unui bărbat în viaţa Erikai îi va bulversa tragic existenţa, căci ea nu-şi va mai putea controla dorinţele înăbuşite multă vreme.

Vă aşteptăm la primul film de noiembrie,
Echipa Clubul Cinefililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu