luni, 14 septembrie 2009

Miercuri, 16 septembrie 2009 - 316 - "High Sierra"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 16 SEPTEMBRIE 2009 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion RAOUL WALSH:

"HIGH SIERRA"
(“High Sierra”, 1941 – alb/negru – 100 minute)
*subtitrare în română

(Humphrey Bogart şi Ida Lupino în High Sierra)

Săptămâna trecută am fost 42 de cinefili în total, dar nu am rămas în formaţia acestui număr până la capăt: cei rătăciţi şi-au dat seama că au greşit sala şi s-au refugiat în parc în timp util.

Vreau să îmi cer din nou scuze pentru inconvenientul cu subtitrarea în engleză, mai ales că era varianta uşor dialectal-americană şi acest fapt făcea ca filmul să fie mai dificil de urmărit. Povestea a fost destul de explicită prin imagine, dar un mesaj accesibil la nivelul textului din subtitrare ar fi facilitat un grad mai mare de comoditate al receptării.
Miercurea aceasta nu vor mai fi probleme de acest gen şi vom putea viziona filmul fără bătăi de cap "englezeşti".

Vă aşteptăm,
Echipa Clubul Cinefililor

Un comentariu:

  1. nici nu cred ca se pune problema...daca imi permiteti sa folosesc pluralul, sunt sigur ca suntem cunoscatori in destul de multe limbi straine ca sa intelegem filmele de la club, o exceptie fiind poate cele ale regizorului Kim-duk Kim :)

    RăspundețiȘtergere