joi, 1 septembrie 2011

CineMaraton INSTRUMENTE MUZICALE ÎN FILM - 3/4 septembrie 2011 (sâmbătă spre duminică) - de la 20.30 la 03.30

"Există în muzică un fenomen care nu se întâmplă în domeniul celorlalte senzaţii materiale ale simţurilor. Fenomenul de octavă. Octava, adică dublul frecvenţelor infraroşului sau ultravioletului nu mai cad în sector perceptibil omenesc. Cad în afară. Fenomenul de octavă este un fenomen referenţial cosmic. Peste octavă nu există nimic. Or, există în muzică ceva care atinge omul unde nu-l poate atinge nici cel mai profund gând. Şi totuşi este real..." (Sergiu Celibidache)

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi 3 filme în cadrul CineMaratonului INSTRUMENTE MUZICALE ÎN FILM sâmbătă spre duminică, 3/4 septembrie 2011:

1. de la ora 20.30:
Kon Ichikawa: Harpa burmeză
("Biruma no tategoto", 1956, alb/negru, 116 minute; subtitrare în română)



2. de la ora 23.00:
Yojiro Takita: Plecări
("Okuribito", 2008, color, 130 minute; subtitrare în română)



3. de la ora 01.30:
Radu Mihăileanu: Concertul
(2009, color, 120 minute)



Organizatori: Daniela Abageru și Bogdan Monoran.

***Articol postat pe AltIași: cronică la Harpa Burmeză.

2 comentarii:

  1. a fost un deliciu auditiv...plecari mi-a placut cel mai mult pentru ca am ras de ma cutremuram si am plans sec...daca ar fi sa revad unul, mi-ar placea harpa... probabil pentru ca e monocrom si raman in prim plan actiunea si personajele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur să văd reacții la maraton! Și încă bune! E semn motivant pentru a-l face pe următorul, pe 1 octombrie, tot seara.

    Daniela Abageru.

    RăspundețiȘtergere