luni, 10 decembrie 2012

CineMaraton IARNA - MOTIV ÎN FILM - 15/16 decembrie 2012 (sâmbătă spre duminică) - de la ora 20.30 la 03.15

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi 3 filme în cadrul CineMaratonului IARNA - MOTIV IN FILM sâmbătă spre duminică, 15/16 decembrie 2012:
 
1. de la ora 20.30:
 
INGMAR BERGMAN: LUMINĂ DE IARNĂ
("Nattvardsgästerna", 1963, alb/negru, 81 minute; subtitrare în română)
 
Bonus: "Exploring the film" (scurt-metraj, 10 minute)
 
 
"Tomas Ericsson este preot, având însă nelinişti în ceea ce priveşte credinţa în Dumnezeu, fiind stăpânit de angoasă şi amărăciune. Märta Lundberg îl îndrăgeşte pe Tomas, însă simte respingerea acestuia, întrucât el este încă îndurerat de moartea soţiei sale. Märta tânjeşte după dragostea lui, făcând din iubirea pentru Tomas singurul lucru ce dă sens vieţii sale. Evenimentele prezentate în film au loc pe parcursul unei singure zile: de la începutul predicii de dimineaţă, până la cea de seară. Soţii Persson vin la preot după slujba de dimineaţă pentru a-i cere nişte sfaturi. Karin este îngrijorată pentru soţul sau, Jonas, care este deosebit de tulburat, gândindu-se să îşi ia propria viaţă. Deşi preotul ar trebui să îi ofere alinare şi să încerce să împiedice cumva actul barbatului, acest lucru nu se întâmplă, preotul fiind la rândul său profund zdruncinat şi confuz." (sursa: Cinemagia)


2. de la ora 22.30:

ANTHONY HARVEY: LEUL ÎN IARNĂ
("Lion in Winter", 1968, color, 134 minute; subtitrare în română)
 

"Un rege îmbătrânit trebuie să-şi rezolve problemele din trecut pentru a putea făuri un viitor pentru naţiunea lui. Anul e 1183, iar Regele Henry al-II-lea (Peter O'Toole) trebuie să aleagă un succesor la tron. Are de ales din cei trei fii ai lui - John, Geoffrey sau Richard (Anthony Hopkins), pentru a conduce Imperiul Britanic. Henry doreşte să-şi anunţe urmaşul la tron în cadrul unei petreceri de Crăciun, eveniment pentru care hotărăşte să o elibereze pe soţia lui, încăpăţânata Eleanor de Aquitaine (Katherine Hepburn), din închisoare. Ea a ajuns acolo pentru că a încercat să-l dea jos pe Henry de la putere şi să-i demaşte acestuia aventurile amoroase. Cei doi îşi redescoperă iubirea, dar fericirea le e alterată de faptul că fiecare dintre ei susţine un alt fiu pentru accederea la tron." (sursa: Cinemagia)

 
3. de la ora 01.30:
 
MICHAEL CURTIZ: CRĂCIUN IERNATIC
("White Christmas", 1954, color, 120 minute; subtitrare în română)
 

 "Un Crăciun Iernatic este o adevărată comoară de piese clasice Irving Berlin, printre care “Count Your Blessings Instead of Sheep”, “Sisters”, “Blue Skies” şi îndrăgita melodie de sărbători “White Christmas”. Două nume de mare talent din lumea cântecului şi dansului (Bing Crosby şi Danny Kaye) îşi unesc eforturile după război, pentru a deveni una dintre cele mai căutate echipe din showbiz. Într-o iarnă, lor li se alătură două surori (Rosemary Clooney şi Vera-Ellen), plecând spre Vermont ca să petreacă un Crăciun alb, plin de zăpadă. Desigur, există distracţia de rigoare cu doamnele, dar adevărata aventură începe când Crosby şi Kaye descoperă că hanul este condus chiar de fostul lor general din armată, care acum are probleme financiare. Urmează o adevărată poveste de vis." (Sursa: Cinemagia)

Organizatori: Fraţii Abageru - Daniela și Ştefan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu