luni, 28 ianuarie 2013

Miercuri, 30 ianuarie 2013 - 495 - "Mingea de foc"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 30 IANUARIE 2013 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion dedicat regizorului american, HOWARD HAWKS:

"MINGEA DE FOC"
("Ball Of Fire”, 1941 – alb/negru – 111 minute)
*subtitrare în engleză


Povestea se referă la un grup de profesori care se străduiesc de ceva vreme să scrie o enciclopedie a tuturor cunoştinţelor umane. Cel mai tânăr dintre aceştia, profesorul Bertram Potts, este un savant de gramatică şi limbi străine care studiază pentru enciclopedie 'American Slang' şi se îndrăgosteşte între timp de cântăreaţa O'Shea. Savanţii sunt obişnuiţi să lucreze în medii izolate şi în singurătate. Bertram devine interesat de vocabularul de argou. O' Shea ezită să îl ajute în cercetările sale pe profesor, dar are nevoie să se ascundă de poliţie în casa în care profesorii îşi fac cercetările.


Filmul a fost cunoscut şi ca 'The Professor and the Burlesque Queen' şi a fost produs de Samuel Goldwyn după un scenariu al lui Charles Brackett şi Billy Wilder. Producţia a fost regizată de Howard Hawks şi lansată de RKO Radio Pictures Inc la 2 decembrie 1941. În anul 1948 filmul a fost produs din nou dar de această dată ca film muzical.

Vă aşteptăm la o comedie de calibru, 
Echipa Clubul Cinefililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu