duminică, 1 septembrie 2013

Miercuri, 4 septembrie 2013 - 524 - "Kolya" - medalion regizorul ceh JAN SVERAK

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 4 SEPTEMBRIE 2013 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion dedicat regizorului ceh, JAN SVERAK:

"KOLYA"
("Kolya”, 1996 – color – 105 minute)
*subtitrare în română


"Cadrul specific al ultimei perioade a comunismului în Cehoslovacia constituie fundalul acestui film, care nu alege a urmări vreo intrigă politică, vreo acţiune de disidenţă sau revoltă din acele vremuri, ci, mai degrabă, se dezvoltă în latura complexă a relaţiilor umane, aparent mărunte. În centrul acestora se află Frantisek Louka, un individ solitar, aspect accentuat în film prin chiar meseria pe care acesta o practică: organist la Crematoriu. La propunerea unui coleg de breaslă Louka, forţat de împrejurări şi dificultăţi materiale, acceptă o căsătorie de convenienţă cu Klara, o rusoaică având un copil de 5 ani, Kolya, provenit dintr-o relaţie anterioară. Emigrarea clandestină a Klarei în Occident, îl va pune pe Louka într-o postură inedită ce-i va schimba destinul definitiv, ajutându-l să-şi descopere adevărata natură şi demnitate umană.


Kolya este astfel un film de atmosferă, nesufocat de o excesivă politizare, savuros şi emoţionant deopotrivă, ce spune povestea unei transformări posibile, probabil, în fiecare dintre noi." (sursa: cinemarx.ro)

Vă invităm la un film de Oscar la început de toamnă,
Echipa Clubul Cinefililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu