luni, 31 august 2009

Regizor american în septembrie - RAOUL WALSH

Clubul Cinefililor vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 2 SEPTEMBRIE 2009 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion RAOUL WALSH:

"ZBUCIUMAŢII ANI '20"
(“The Roaring Twenties”, 1939 – alb/negru – 104 minute)
*subtitrare în română


Miercurea trecută am fost 43 de cinefili.
Se pare că apropierera toamnei ne face să ne numărăm (încet, încet, precum bobocii) şi să revenim la îndeletniciri cinefile. Pe noi nu ne poate decât bucura acest fapt.
Îmi pare rău că nu am putut viziona decât 3 filme din creaţiile lui Kim Ki-Duk, regizorul corean autodidact, cu o viziune personală şi profund metaforică, originală, dar şi ancorată în specificul ţării de unde vine. Vă recomandăm să vedeţi cât mai multe din filmele sale, pentru că triada dată de noi este doar pentru deschiderea poftei şi aprofundarea vine cu cât parcurgeţi mai multe titluri: veţi întâlni tăcerea ca pecete omniprezentă, deznodământul care răstoarnă povestea, personaje ce se prezintă prin gesturi şi nu prin cuvinte, esenţializare şi demitizare. Poate vom face un maraton, dacă va fi interes pentru o eventuală "suplimentare"!

Vă aşteptăm să începem luna septembrie cu regizorul american, RAOUL WALSH, de a cărui prezentare se va ocupa colegul nostru, Stoica Octavian-Daniel.

Echipa Clubul Cinefililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu