luni, 10 august 2009

Regizor corean in august - KIM KI-DUK

Bună ziua și filme pe măsură.

Începând din luna aceasta vom folosi și maniera aceasta de anunțare a filmelor pe care Clubul Cinefililor le proiectează în Sala "Diotima" de la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" din Parcul Copou, în parteneriat cu Fundația Culturală "Timpul".

După cum știți deja, de 4 ani de zile, din aprilie 2005, filmele proiectate la Clubul Cinefililor au un caracter estetic și fac parte din seria acelor acte de creație menite să miște ceva în privitor, să îl pună pe gânduri, să problematizeze, nu doar să întrețină voia bună și să destindă facil ochiul. Sperăm ca intențiile noastre voluntare, care se simt răsplătite doar prin trezirea interesului celor cărora li se adresează, să găsească ecou și să întâlnească și alți doritori de a face ceva (o cronică de film, o prezentare, un maraton sau orice altceva asociat filmului) pentru ca istoria acestui Club să fie ascendentă, nu stagnantă.

Luna august este dedicată regizorului corean KIM KI-DUK din a cărui filmografie vom difuza:

12 august - "Primăvară, vară, toamnă, iarnă...și iar primăvară"
19 august - "Case tăcute" (3-Iron)
26 august - "Timpul"

Dacă există cineva care vrea să facă o prezentare sau o cronică la unul din aceste film sau să comenteze ceva în manieră constructivă, se poate simți liber și chiar invitat să o facă.
Clubul Cinefililor nu suntem noi, cei doi din echipa de minimă organizare, ci sunteți voi, cei care alocați un sfârșit de miercuri, uneori săptămână de săptămână, pentru a vedea un film de alt calibru, într-o alt fel de atmosferă.

Sperând că lucrurile vor începe să se mai miște și în alte direcții, vă așteptăm cu drag miercuri, pe 12 AUGUST, la ORA 18, la Casa de Cultură pentru un film cu tâlc -
PRIMĂVARĂ, VARĂ, TOAMNĂ, IARNĂ...ȘI IAR PRIMĂVARĂ, care ne va face să ne formulăm întrebări de genul celor pe care și le punea Euclid:

"Se poate spune mai mult despre existență decât că există?"

Echipa Clubul Cinefililor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu