sâmbătă, 7 mai 2011

Miercuri, 11 mai 2011 - Săptămâna FAIR TRADE la Clubul Cinefililor - videoproiecții

Clubul Cinefililor în parteneriat cu Asociația "Mai Bine" vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 11 MAI 2011 de la ora 17.00 o serie de scurt-metraje și de documentare legate de comerțul echitabil, incluse în Săptămâna FAIR TRADE - ediția a treia. Programul este următorul:








Asociația „Mai Bine” organizează în perioada 9-15 mai cea de-a treia ediție a „Săptămâna comerțului echitabil”, cu sprijinul financiar al Ambasadei Franței în România sș în parteneriat cu Centrul Cultural Francez din Iași. Activitățile din cadrul evenimentului vor promova consumul echitabil, solidar, local și cu respect față de oameni și față de natură.

Program:
• Atelier de Cultură Civică Contemporană – 10 mai, Centrul Cultural Francez din Iași;
• Proiecții de filme documentare – 11 mai, Casa de Cultură „Mihai Ursachi”;
• Gusta Slow, local și de sezon – 13 mai, Cafeneaua Acaju;
• Concert KUMM, Beat The Drums for Fair Trade – 14 mai, Bar Hand;
• Târg Fair Trade – 14-15 mai, str. Alexandru Lăpușneanu.

Mai multe detalii pe: www.maibine.eu

*** Cam așa a arătat ziua de miercuri în Sala "Diotima" cu cei interesați de comerțul echitabil:






Parcul Copou cu lalelele lui colorate ne-a condus spre ieșire în ritm de primăvară:

2 comentarii:

  1. Fără legătură cu mesajul de mai sus, vroiam doar să recomand aici dintre filmele ce rulează acum la cinema Hanna (Joe Wright, 2001).

    Un fel de melanj între Lola rennt (Tom Tykwer, 1998), Kill Bill (Quentin Tarantino) și Hansel și Gretel. Coloana sonoră asigurată de "The Chemical Brothers" este foarte bine integrată dând pe alocuri filmului structură de videoclip. Secvența clasică de acțiune completată de muzică ritmată este aici sublimată până la a lăsa muzică să spună singură povestea, imaginile verificând doar mesajul.

    Motive din basmul Hansel și Gretel sunt amestecate cu motive clasice ale filmului cu spioni creând un efect ușor suprarealist, amintind de Bunuel. Camera se rotește des, inversând direcțiile și creând efectul acela de dezorientare aparent multe filme postmoderne.

    De remarcat și mesajul feminist (stil Alien) și diversitatea de locații în care s-a filmat. Intriga este simplă, dar cred că asta e un lucru bun în acest context, e un film ce poate fi ușor revăzut pentru că nu depinde de deznodământ.

    Mă bucur că mai sunt filme de cinema care își permit să vină cu idei noi și nu doar plusează ceea ce au făcut alții.

    RăspundețiȘtergere
  2. îmi puteți recomanda filme cu temă ecologică ?

    RăspundețiȘtergere