luni, 18 iulie 2011

Miercuri, 20 iulie 2011 - 419 - "Legenda pianistului de pe ocean"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 20 IULIE 2011 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion GIUSEPPE TORNATORE:

"LEGENDA PIANISTULUI DE PE OCEAN"
("La legenda del pianista sull' oceano", 1998 - color - 165 minute)
*subtitrare în română



După ce la Cinema Paradiso am fost 60 de cinefili, ne continuăm vizionările estivale!
Inspirată din monologul dramatic al romancierului italian Alessandro Baricco, "Povestea pianistului de pe ocean" este primul film în limba engleză a regizorului și scenaristului Giuseppe Tornatore, laureat al premiului Oscar pentru minunatul "Cinema Paradiso". Rolul principal îl deține Tim Roth, iar muzica e semnat de legendarul Ennio Morricone. "1900" nu reprezintă un an, ci numele unui băiat născut pe mare și ajuns la maturitate, fără să fi pus vreodată piciorul pe uscat. Abandonat pe un transatlantic și botezat după anul în care a fost născut, 1900 își petrece întreaga viață pe puntea legănată a vapoarelor și în mijlocul furtunilor necruțătoare. Muzica lui nu este decât un port în care oamenii îşi ancorează temporar sufletele, iar el ştie acest lucru şi nu pretinde mai mult. Talentul său neobișnuit de interpret la pian îl transformă în omul-orchestră al saloanelor de călători, care traversează oceanul în acordurile minunate ale muzicii sale. Virtuozitatea sa atrage atenția unui monstru sacru al jazz-ului care îl provoacă la un duel muzical. Și...

"Take piano: keys begin, keys end. You know there are 88 of them. Nobody can tell you any different. They are not infinite. You're infinite... And on those keys, the music that you can make... is infinite. I like that. That I can live by..."

Vă așteptăm la film ca să vedeți cum reacționează 1900,
Echipa Clubul Cinefililor.

***Articol postat pe AltIași: cronică la Legenda pianistului de pe ocean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu