marți, 1 mai 2012

Miercuri, 2 mai 2012 - 463 - "Europa, Europa" - medalion regizoarea poloneză, AGNIESZKA HOLLAND

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 2 MAI 2012 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion dedicat regizoarei poloneze, AGNIESZKA HOLLAND:

"EUROPA, EUROPA"
("Europa, Europa", 1990 - color - 112 minute)
*subtitrare în română

(regizoarea poloneză evreică , AGNIESZKA HOLLAND)

"I always wonder at how fragile and how strong we are, how evil and irrational under some circumstances, and how brave and compassionate at other times. We still don’t have the answers to some of the basic questions. How could the Holocaust have happened? What are the limits of human behavior?” (Agnieszka Holland)

Un băiat evreu (Solomon Perel) este separat de familia lui în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În încercarea de a supravieţui, băiatul profită de cunoştinţele sale de limbă germană şi rusă pentru a pretinde că este un German şi pentru a-şi crea relaţii cu armata germană. Băiatul este acceptat în Tineretul lui Hitler după un timp, iar filmul urmăreşte povestea acestuia până la sfârşitul războiului. În încercarea de a fi acceptat de Germani, Solomon este nevoit să se ferească de cunoştinţele şi prietenii lui evrei şi să se comporte ca şi cum nu i-ar cunoaste, sau chiar să acţioneze violent împotriva lor. Filmul este bazat pe o poveste reală şi prezintă comportamentul şi acţiunile germanilor în Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Vă aşteptăm la primul film din cadrul unui medalion polonez,
Echipa Clubul Cinefililor.

Un comentariu:

  1. Am dat peste acest site cand cautam mai multe informatii despre Le Cercle Rouge. Lasati-ma sa va felicit pentru initiativa! Ce n-as da sa vad filme de Melville, Welles sau Walsh pe marele ecran. Chiar imi pare rau ca sunt din Brasov si nu din Iasi. De ce oare nu exista si in Brasov un asa club :(?

    RăspundețiȘtergere