duminică, 13 mai 2012

Miercuri, 16 mai 2012 - 465 - "Muza lui Beethoven"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 16 MAI 2012 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion dedicat regizoarei poloneze, AGNIESZKA HOLLAND:

"MUZA LUI BEETHOVEN"
("Copying Beethoven", 2006 - color - 104 minute)
*subtitrare în română

(rolul lui Beethoven este interpretat cu forţă actoricească de Ed Harris)

Când o tânără studentă la Conservatorul din Viena acceptă să lucreze pentru Ludwig von Beethoven, ea îşi dă seama curând că destinul ei va fi mereu unit de cel al celebrului muzician clasic. Simfonia a 9 a lui Beethoven este pe cale să îşi facă debutul, dar producătorul acestuia, Herr Schlemmer, este pe moarte. Având mare nevoie de cineva care să completeze partitura, Schlemmer o găseşte pe ambiţioasa studentă, Anna Holz; aceasta acceptă imediat, deşi este avertizată că Beethoven este o persoană extrem de dificilă. Anna începe procesul istovitor de copiere a celei mai mari opere a compozitorului, iar bunătatea şi duioşia ei îl fac pe Beethoven să considere această colaboare drept o adevărată binecuvântare, care îl va determina să producă muzica sublimă pe care a lăsat-o în urmă.
Când Anna îşi face curaj şi îi arată compozitorului câteva din creaţiile proprii, duritatea părerilor acestuia o fac pe sensibila tânără să anuleze colaborarea. Hotărâtă să părăsească Viena şi să se căsătorească cu devotatul Martin, Beethoven o găseşte repede pe Anna şi o obligă să aleagă între dragoste şi datorie.


(Ed Harris, regizoarea Agnieszka Holland, Diane Krugger)

Vă aşteptăm miercuri la film să vedeţi ce va alege Ana,
Echipa Clubul Cinefililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu