vineri, 10 mai 2013

CineMaraton ZBOR ÎN FILM - 11/12 mai 2013 (sâmbătă spre duminică) - de la ora 21.00 la 04.00


Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi 3 filme în cadrul CineMaratonului ZBOR ÎN FILM sâmbătă spre duminică, 11/12 mai 2013:

1. de la ora 21.00:

ROBERT ALDRICH: ZBORUL LUI PHOENIX
("Flight of Phoenix", 1965, color, 142 minute; subtitrare în română)


Consacrat capacităţilor temerare ale omului în situaţii-limită, filmul prezintă - neevitând o sumă de clişee - lupta pentru supravieţuire a zece inşi rămaşi în viaţă după prăbuşirea unui avion în plin deşert al Saharei. (sursa: cinemagia) *Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar şi la Globurile de Aur pentru Cea mai bună Dramă.

2. de la ora 23.50:

MARK FORSTER: ALERGÂND DUPĂ ZMEU
("The Kite Runner", 2007, color, 123 minute; subtitrare în română)


Într-o ţară pe picior de război, doi copii, Amir şi Hassan, par să se despartă pentru totdeauna. E după-amiază când cerul deasupra Kabulului exultă de fericirea şi libertatea zmeelor. 20 de ani mai târziu, Amir se întoarce din America în Afganistanul strivit de guvernarea talibană, pentru a-şi înfrunta secretele negre care-l bântuie şi pentru a-şi încerca ultima şansă de a îndrepta lucrurile. (sursa: cinemagia) *Filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar, pentru Cea mai bună Muzică, la BAFTA şi la Globurile de Aur pentru Cel mai bun Film Străin.

3. de la ora 02.30:

JIM ABRAHAMS, DAVID ZUCKER, JERRY ZUCKER: AIRPLANE!
("Airplane!", 1980, color, 88 minute; subtitrare în română)


Pilotul unui avion a fost răpus de un virus chiar în timpul zborului şi singura soluţie ca pasagerii să ajungă în siguranţă la aeroport este ca cineva din avion să preia controlul. Singura soluţie existentă era Ted Striker, un fost pilot de război care, de când a avut o experienţă dramatică în război, a spus că refuză să mai piloteze vreodată. O astfel de situaţie însă nu lasă loc de încăpăţânare, Ted fiind nevoit să-şi învingă fobia pentru binele său şi al tuturor celor din avion. (sursa: cinemagia) *Filmul a fost nominalizat la BAFTA pentru Cel mai bun Scenariu şi la Globurile de Aur pentru Cea mai bună Comedie.

Organizator: Bogdan Monoran.

Vă aşteptăm la prima serie de filme nocturne din 2013,
Echipa Clubul Cinefililor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu