duminică, 2 iulie 2017

Luis Buñuel - El

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi luni, 3 IULIE 2017 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion dedicat regizorului spaniol Luis Buñuel:

"El"
(Mexic, 1953, 92 minute, IMDB: 7.9)


În luna iulie revenim la un regizor descris de New York Times drept "un iconoclast, moralist și revoluționar devenit un lider al suprarealismului avangardist în tinerețe și un regizor dominant pe plan internațional o jumătate de secol mai târziu."

Un regizor straniu, cu foarte multă forță și originalitate, preocupat de satira socială și de absurdul convențiilor sociale și al psihicului uman. 

De asemeni, revenim la publicarea pe acest blog al unor gânduri sau discuții cinefile care ni se par interesante. Datorită faptului că evenimentele sunt mai ușor de organizat pe Facebook, vom încerca să publicăm pe blog mai degrabă lucruri legate de receptarea filmelor decât de prezentarea lor sau a evenimentelor de proiecție. Cu alte cuvinte, încercăm să avem un fel de blog al spectatorilor mai mult decât al organizatorilor, răspunzând mai ales la întrebarea: ne-a plăcut filmul? și, mai ales, este acesta un film bun?

Din discuțiile anterioare, am ajuns cumva la concluzia că cele două întrebări sunt foarte diferite și e mai ușor de ajuns la un conses în legătură cu a doua, decât cu prima.

Vizionare plăcută și discuții interesante!

Un comentariu:

  1. Din păcate, acest film nu s-a mai difuzat pentru că sala a fost folosită pentru un alt eveniment.

    RăspundețiȘtergere