duminică, 25 octombrie 2009

Miercuri, 28 octombrie 2009 - 322 - "Generalul della Rovere"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 28 OCTOMBRIE 2009 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion ROBERTO ROSSELLINI:

"GENERALUL DELLA ROVERE"
(“Il generale della Rovere”, 1958 – alb/negru – 120 minute)
*subtitrare în engleză

(Vittorio de Sica în Il Generale della Rovere)

Săptămâna trecută a fost mai plină de evenimente tensionate în zona "culturală" şi îmi cer scuze pentru modul abrupt în care v-am primit miercuri la Club, dar uneori eşti total uimit de lipsa de sprijin elementar pe care cei în drept ar trebui să ţi-l dea, căci se împiedică de detalii paralele cu intenţia de promovare a valorii. Oricum, problemele s-au rezolvat şi sper să ne putem continua vizionările şi eventual să creştem şi prin nişte discuţii sau alte idei pe care aţi dori să le puneţi în practică şi care să vizeze tipurile de filme abordate de noi. Noi întotdeauna suntem deschişi: doar voinţa concretizării să existe!

Săptămâna aceasta vă invităm să vedeţi un film în care actor este un alt regizor al neorealismului italian, Vittorio de Sica (căruia i-am dedicat un medalion anul trecut, în noiembrie).
Vittorio De Sica, Roberto Rossellini şi Federico Fellini sunt trei dintre numele asociate acestui curent cinematografic...


...şi au colaborat foarte mult, atât la nivel de scenarii, cât şi la perspective de filmare, la folosirea unor actori neprofesionişti, la împărtăşirea unor puncte comune de viziune: viaţa în esenţa ei să fie redată pe peliculă, nu varianta ei ficţionalizată.
Veridicitatea este şi dezideratul acestui ultim film din medalionul dedicat lui Roberto Rossellini.

Vă aşteptăm,
Echipa Clubul Cinefililor.

P.S.: Luna noiembrie va fi dedicată regizorului iranian ABBAS KIAROSTAMI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu