sâmbătă, 5 iunie 2010

Miercuri, 9 iunie 2010 - 358 - "În Iulie"

Înainte de alte detalii, filmul are subtitrare în română! Am reușit să găsim!
Săptămâna trecută ne-am strâns cam 70 de cinefili pentru primul film al lui Fatih Akin! Sper să o ținem așa toată luna! Mai jos este prezentarea filmelor de către Centrul Cultural German: vrem să îi mulțumim d-lui Alexander Rubel pentru deschidere și răspunsul pozitiv la invitația de a colabora cinefil!


Invitaţie – Fatih Akin în retrospectivă

Centrul Cultural German Iaşi împreună cu Clubul Cinefililor vă invită să luaţi parte la un eveniment special – este vorba de o retrospectivă a celor mai importante filme ale regizorului german de origine turcă, câştigător al multor premii internaţionale - Fatih Akin. În fiecare miercuri din luna iunie, începând cu orele 18:00 la Casa de Cultură a Municipiului Iaşi “Mihai Ursachi” (Sala Diotima) se va difuza câte un film al regizorului Fatih Akin – Kurz und schmerzlos/Short Sharp Shock, Im Juli, Gegen die Wand/Head on, Auf der anderen Seite/The Edge of Heaven.
Acest eveniment este realizat în parteneriat cu Goethe-Institut Athen, Ziarul de Iaşi și Casa de Cultură a Municipiului Iaşi “Mihai Ursachi”.

Kurz und schmerzlos/Short, Sharp, Shock (Germania 1998)
Regie: Fatih Akin
Cu: Aleksandar Jovanovic, Mehmet Kurtulus, Adam Bousdoukos
Data: Miercuri, 2 iunie 2010
Ora: 18.00
Locaţia: Casa de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi“ (Sala Diotima)

Kurz und schmerzlos/Short, Sharp, Shock este primul film de lung metraj al regizorului Fatih Akin, din anul 1998. Este povestea unui grup de prieteni de origini diferite – turcă, greacă, sârbă, din oraşul Hamburg –Altona. Turcul Gabriel, sârbul Bobby şi grecul Costa au trecut deja prin câteva situaţii periculoase.
Filmul de debut a fost premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno cu premiul special pentru cel mai bun ansamblu de actori. A câştigat şi premiul Adolfo-Grimme şi premiul Pantera de la Festivalul de Film din Bayern.

Im Juli (Germania 2000)
Regie: Fatih Akin
Cu: Moritz Bleibtreu, Christiane Paul
Data: Miercuri, 9 iunie 2010
Ora: 18.00
Locaţia: Casa de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi“ (Sala Diotima)

Im Juli este un film regizat de Fatih Akin din anul 2000, cu Moritz Bleibtreu şi Christiane Paul în rolurile principale. Filmul este realizat, printre altele, în timpul eclipsei de soare din 1999.
Funcţionarul Daniel din Hamburg este pe drum către Istanbul. Acolo vrea el să se întâlnească cu frumoasa turcoaică Melek, de care este cu disperare îndrăgostit. Pe drum se întâlneşte cu vânzătoarea de bijuterii Juli, care de mult timp e îndrăgostită în secret de el. Dar în timp ce romantica Juli speră, că în cele din urmă şi el se va îndrăgosti de ea, Daniel continuă să viseze febril numai la întâlnirea cu Melek „a lui”. El nu ştie încă că acesta este începutul unei foarte turbulente, atât amuzantă cât şi romantică călătorie prin sud-estul Europei. Este sedus, bătut şi jefuit de o frumoasă slovacă. Face cunoştinţă cu un turc de treabă, care îi ascunde în portbagaj un cadavru, iar cu Juli încearcă primul său joint.

Gegen die Wand/ Head on (Germania 2004)
Regie: Fatih Akin
Cu: Birol Ünel, Sibel Kekilli
Data: Miercuri, 16 iunie 2010
Ora: 18.00 Uhr
Locaţia: Casa de Cultura a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi“ (Diotima Saal)

Gegen die Wand este al patrulea film al regizorului german-turc Fatih Akın. Filmul descrie povestea de dragoste a unei femei tinere de origine turcă, născută şi crescută în Germania, care se căsătoreşte doar de aparenţe cu un compatriot în vârstă, alcoolic şi dependent de droguri, doar pentru a scăpa de valorile morale ale părinţilor ei.
Filmul este prima parte a unei trilogii planificate, Liebe, Tod und Teufel/ Dragoste, Moarte şi Iad care a continuat în 2007 cu Auf der anderen Seite/The Edge of Heaven.

Auf der anderen Seite/The Edge of heaven (Germania 2007)
Regie: Fatih Akin
Cu: Tuncel Kurtiz, Nursel Köse, Baki Davra
Data: Miercuri, 23 iunie 2010
Ora: 18.00 Uhr
Locaţia: Casa de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi“ (Sala Diotima)

Pensionarul Ali (Tuncel Kurtiz) din Bremen îi plăteşte prostituatei Yeter (Nursel Kose) sume rotunde de bani, pentru a-i ţine companie acasă. Fiul său, profesorul de germană Nejat (Baki Davrak), se împrieteneşte cu ea şi după un tragic accident pleacă în căutarea fiicei ei în Turcia. Ea se numeşte Ayten (Nurgül Yesilcay) şi este activistă politică şi se ascunde în Germania, unde o corupe pe Lotte (Patrycia Ziolkowska), care provine dintr-o familie bună.

Filmele vor fi subtitrate în română.
Intrarea este liberă.
Prezenţa dumneavoastră la acest eveniment ne-ar face deosebită plăcere.

Alexandra Melinte
Programmassistentin / Asistent programe culturale
Deutsches Kulturzentrum Iasi / Centrul Cultural German Iasi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu