duminică, 30 mai 2010

Miercuri, 2 iunie 2010 - 357 - "Scurt șoc" - medalion FATIH AKIN

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 2 IUNIE 2010 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion FATIH AKIN:

"SCURT ȘOC"
("Kurz und schmerzlos", 1998 - color - 100 minute)
*subtitrare în engleză


CENTRUL CULTURAL GERMAN este partenerul Clubului Cinefililor luna aceasta în prezentarea și pregătirea medalionului dedicat regizorului FATIH AKIN. Le mulțumim pentru inițiativă și pentru seriozitatea de care dau dovadă în pregătirea evenimentelor!


Fiind un nonconformist, Fatih Akin a adus o direcție nouă în cinematografia germană, diferită de Rainer Fassbinder și Volker Schlondorff, dar provocatoere precum precum cea a lui Werner Herzog. Fatih Akin este născut în Germania într-o famile de imigranți turci și, după ce a absolvit Colegiul de Arte vizuale din Hamburg, a devenit cunoscut publicului prin Kurz und schmerzlos, primind și premii la festivalurile de profil, printre care și la Festivalul Internațional de la Locarno.
Filmul Kurz und schmerzlos prezintă viața a trei prieteni (un turc, un sârb și un grec) care formau o bandă de cartier în Altona, un district din Hamburg. Când Gabriel (turcul) iese din închisoare, este pregătit să își refacă viața și să o ia de la capăt, dar lucrurile nu sunt așa de simplu de realizat cum și-ar dori el.

Vă așteptăm în Copou la un film cu adrenalină,
Echipa Clubul Cinefililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu