duminică, 23 mai 2010

Miercuri, 26 mai 2010 - 356 - "Lecții de iubire"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 26 MAI 2010 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion BO WIDERBERG:

"LECȚII DE IUBIRE"
("Lust och fagring stor", 1999 - color - 130 minute)
*subtitrare în engleză

(Stig (Johan Widerberg) și Viola (Marika Lagerkrantz) prinși într-o țesătură foarte fragilă)


Școală, creștere, inițiere, sfidarea unor limite și urmărirea instinctelor la pubertate, emoții formate sau în curs de formare: relații umane aflate la granița războiului cu identitatea celor implicați - aceaste elemente alcătuiesc tematica filmului, dar ele se multiplică pe parcurs!
Stig, un băiat de 15 ani, se îndrăgostește de profesoara lui. Se poate întâmpla oricui, dar...profesoara îi răspunde și ițele se încâlcesc în această poveste ce vrea să descoase conflicte, însingurări, pasiuni, lecții de viață pe un fundal muzical din Brahms, Handel, Bach, Mahler, Tchaikovski. Regizorul a apelat la propriul său fiu, Johan Widerberg, pentru rolul principal din acest film nominalizat la Oscar.
Apar criza cuplului căsătorit și fără copii, tensiunea lipselor de perspectivă, îndrăzneala de a trece dincolo de imediat, orgoliile personale, dimensiunea sexuală a relațiilor și cum doi oameni se pot apropia și îndepărta unul de altul atunci când egosimul stăpânește iremediabil.

Vă așteptăm la ultimul film din cariera lui Bo Widerberg,
Echipa Clubul Cinefililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu