duminică, 9 mai 2010

Serile Filmului Românesc - 12, 13, 14 mai 2010 - intrarea liberă la Cinema Victoria


ASJ (Asociația Studenților Jurnaliști) din Iași propune în luna mai, timp de trei zile, o lista cu câteva filme care au creat vâlvă în industria cinematografică.
L-am întrebat pe Andrei Giurgia, președintele ASJ care-i motivul pentru care organizeaza un asemenea proiect și de ce taman în Iași. Răspunsul a fost oarecum previzibil, dar sincer:
"Evenimentul acesta l-am organizat din două motive. Unul este legat de faptul că dorim să demonstrăm că se pot realiza evenimente mari și în alte orașe decât Bucureștiul, iar a doua parte ce vrem s-o atingem este să scoatem studentul la film românesc, având în vedere că în ultimii zece ani cinematografia românească a cunoscut o creștere și asta o arată premiile câștigate la festivalurile internaționale. Este un eveniment făcut de studenți pentru studenți, dar și pentru pasionații de film."
"Serile filmului românesc" vor avea loc pe 12, 13 si 14 mai la Cinematograful Victoria unde vor fi difuzate de la ora 19 următoarele scurt și lung metraje:

12 mai - "Legături bolnăvicioase" (2006), invitat special: regizorul Tudor Giurgiu
13 mai - "Eu când vreau să fluier, fluier" (2010) invitat special: regizorul Florin Serban
14 mai - "Când se stinge lumina", "Plictis și Inspirație", "Sașa, Grișa și Ion" și"Tache" (2009), invitat special: regizorul Igor Cobileanski

Tot în cadrul acestui eveniment organizatorii au pregătit o serie de scurt metraje realizate de studenții de la Departamentul de Jurnalism și Știintele Comunicării, sub îndrumarea profesorului Alexandru Condurache. Pe lângă discuțiile libere cu regizorii de la care puteți afla tot soiul de detalii referitoare la propriile producții, aceștia vor oferi și premii.
Intrarea este liberă! Ne vedem la film!
Oana Filip - sursa www.altiasi.ro (http://www.altiasi.ro/film/serile-filmului-romanesc)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu