miercuri, 1 iunie 2011

Miercuri, 1 iunie 2011 - 414 - "Ruga"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 1 IUNIE 2011 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion TENGIZ ABULADZE:

"RUGA"
("Vedreba", 1972 - alb/negru - 72 minute)
*subtitrare în română


***Înainte de începerea filmului va fi difuzat scurt-metrajul realizat de regizorul Albert Lamorisse: Balonul Roșu (Le Balon Rouge)(1956)(30 minute).


Ruga” este prima parte a trilogiei regizorului rus Tengiz Abuladze, care se continuă cu “Copacul dorinței” și “Căința”. Filmul, al crui subiect este intoleranța și fanatismul, prezintă câteva povești care învie legende populare georgiene. Pentru că a îndrăznit să-și privească dușmanul (un musulman) ca pe un om obișnuit, eroului i se dărâmă casa, proviziile de grâu îi sunt arse și tot avutul jefuit. El pleacă în exil împreuna cu soția, copiii și mama sa...

Vă așteptăm să vă delectați cu două filme de 1 iunie,
Echipa Clubul Cinefililor.

Un comentariu:

  1. Excelente filmele regizorului de luna asta!

    Or să-mi rămână în memorie ca una dintre cele mai reușite descrieri ale situației sociale premergătoare comunismului și a dramelor din timpul acestei perioade, alături de "Ferma animalelor" și "1984".

    Calitatea cinematografiei este de asemenea uimitoare. Simplă și surpinzătoare la fiecare pas! O serie de filme de înaltă clasă.

    Mulțumim mult!

    RăspundețiȘtergere