sâmbătă, 20 august 2011

Miercuri, 24 august 2011 - 423 - "Vizitatorul"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 24 AUGUST 2011 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion SATYAJIT RAY:

"VIZITATORUL"
("Agantuk", 1991 - color - 120 minute)
*subtitrare în română
realizată de Andrei Mihăilă


Agantuk este un film regizat de Satyajit Ray în anul 1991 şi se bazează pe una din povestirile scurte ale regizorului 'Atithi' . Anila primeşte o scrisoare de la un om care pretinde a fi unchiul ei. Omul care pretinde a fi Manomohan Mitra apare şi stă cu familia, declarând că el este un antropolog, care a călătorit peste tot în lume. Anila este suspicioasă, dar fiul ei consideră că vizitatorul este chiar unchiul. Conflictul central al filmului îl constituie chiar identitatea acestui om şi lupta familiei de a-l accepta sau respinge. Vizitatorul este bănuit că a venit să ceară cota de moştenire care i s-ar fi cuvenit dacă-şi dovedea identitatea, de aceea Anila crede că acesta venise doar cu aceste planuri. Filmul a fost produs de 'National Film Development Corporation of India şi este considerat a fi o comedie fin , realizată în cel mai pur stil clasic cu un mesaj social foarte clar şi bine conturat în rolurile personajelor. (sursă: cinemarx.ro)

Vă așteptăm la film, 
Echipa Clubul Cinefililor.

Un comentariu:

  1. Am încărcat subtitrarea (cu diacritice corecte :P) pe opensubtitles.org.

    Apropos de diacritice aici este o explicație pe lung.
    Și niște informații utile de la Microsoft pentru Windows-uri mai vechi ... că dacă aveți orice alt sistem de operare cunoscut (Linux, MacOS) nu sunt probleme.

    RăspundețiȘtergere