duminică, 14 octombrie 2012

Miercuri, 17 octombrie 2012 - 484 - "Marile Speranţe"


Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 17 OCTOMBRIE 2012 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion dedicat regizorului englez, DAVID LEAN:

"MARILE SPERANŢE"
("Great Expectations”, 1946 – alb/negru – 118 minute)
*subtitrare în română


Iosif Prodan, Un clasic de Oscar
"Filmul de miercuri de la Clubul Cinefililor este probabil cea mai reuşită adaptare după romanul lui Charles Dickens, Marile Speranţe. Producţia apare în 1946, în regia lui David Lean. Se poate vedea miercuri de la ora 18, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Parcul Copou. Intrarea este liberă.

Sinopsis: „În timp ce se juca în apă, desenînd peştişori, copilul Pip este prins de un prizonier scăpat. Sub ameninţarea acestuia, băiatul fură de-acasă nişte unelte şi mâncare. Nu mult timp după acest incident, Pip, copil de origine modestă, este chemat la casa excentricei Lady Havisham. Aici o întâlnşste pe frumoasa Estella, de care se va îndrăgosti.”


Filmul este considerat drept una dintre cele mai bune ecranizări făcute vreodata şi printre cele mai bune filme britanice. A câştigat două premii Oscar (pentru scenografie şi operatorie) şi mai are în palmares alte trei nominalizări (regie, imagine şi scenariu).

În rolul principal (Pip) e distribuit John Mills (un nume care nu mai spune prea multe astăzi), iar Valerie Hobson o joacă pe Estelle. În acest film debuteaza marele actor Alec Guiness, în rolul lui Herbert Pockett.


Cea mai recentă adaptare a romanului lui Dickens e semnată de britanicul Mike Newell (Prince of Persia, Harry Potter, Mona Lisa Smile) şi va apărea în cinematografe la sfârşitul lunii noiembrie. În rolurile principale îi veţi putea vedea pe Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes sau Jason Flemyng (Snatch, Lock stock..., Benjamin Button)

Filmul Marile Speranţe durează 2 ore, e alb-negru şi va fi subtitrat în limba română. Vizionare plăcută!"

Vă aşteptăm la un regal de literatură în film, 
Echipa Clubul Cinefililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu