duminică, 22 noiembrie 2009

Miercuri, 25 noiembrie 2009 - 326 - "Biletele"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 25 NOIEMBRIE 2009 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion ABBAS KIAROSTAMI:

"BILETELE"
(“Tickets", 2005 – color – 105 minute)
*subtitrare în engleză

(regizorul irlandez Ken Loach)

(regizorul iranian Abbas Kiarostami)

(regizorul italian Ermanno Olmi)

Filmul este făcut din 3 secvenţe, fiecare regizor asumându-şi o poveste. Cadrul este trenul care circulă din centrul Europei spre Roma şi poartă cu sine vieţile pasagerilor săi, care, inevitabil se încrucişează şi se reflectă una pe alta. Totul este orientat în jurul comunicării şi al diferenţelor care îi ţine pe oameni departe unii de alţii, dar care sunt şi înstrăinaţi de sine, până când o revelaţie, uneori minoră, îi trezeşte şi îi eliberează.

Vă aşteptăm la film,
Echipa Clubul Cinefililor.

P.S.: Maratonul "Road Movie" a fost destul de apreciat judecând după "mărturiile" vizuale. Îi felicit pe cei care au făcut munca în sine şi sper să mai existe şi alte "delectări" de acest gen!
În fond este important de ţinut minte că la pas sau mental, prin forţa mişcării sau prin cea a imaginaţiei...
O călătorie nu are nevoie de motive. Se dovedeşte, în scurt timp, că-şi este sieşi suficientă. Crezi că vei face o călătorie, dar în scurt timp pricepi că ea, călătoria, e cea care te face — sau desface.” (Rostul lumii, de Nicolas Bouvier)

Daniela Abageru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu