duminică, 24 ianuarie 2010

Miercuri, 27 ianuarie 2010 - 334 - "Iubirile unei blonde"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 27 IANUARIE 2010 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion MILOS FORMAN:

"IUBIRILE UNEI BLONDE"
("Lasky jedne pavlovlasky", 1965 - alb/negru - 85 minute)

(Hanu Brejchovou în rolul Andulei)

Ultimul film din cadrul medalionului dedicat lui Milos Forman va fi de fapt unul de la începutul carierei, nominalizat la Oscar la categoria Cel mai bun film străin.

Este o poveste despre dragoste, începuturi, ironie, despre frumusețe, alegere și drum, despre neașteptat și obișnuit în același timp. În această lume văzută cu accente comice, forma corpului blondei este asemănată cu o chitară, nu una banală, ci una pictată de Pablo Picasso. Dar ea nu știe cine este acest om și atunci nu o impresionează decât prima parte a complimentului. Cum statisticile spuneau că sunt 16 femei la un bărbat, Andulei îi vine foarte greu să își nimerească dragostea, iar neprevăzutul o face să meargă până în pânzele albe, până la marginea dezamăgirii, pentru a păstra ceea ce reușește să găsească.

Vă așteptăm în Copou la un film în tonalitatea "Balului pompierilor",
Echipa Clubul Cinefililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu