duminică, 25 aprilie 2010

Miercuri, 28 aprilie 2010 - 349 -"Secretul din Santa Vittoria"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 28 APRILIE 2010 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion STANLEY KRAMER:

"SECRETUL DIN SANTA VITTORIA"
("The Secret of Santa Vittoria", 1969 - color - 130 minute)
*subtitrare în română

(scene din Secretul din Santa Vittoria, cu Anthony Quinn în rolul lui Bambolino,
primarul-clovn care salvează orașul)


În timpul războiului, un oraș din Italia pare a fi departe de tot conflictul care răvășește lumea. În schimb există multe tensiuni locale, mai mult sau mai puțin comice, care dau un farmec aparte zonei. Totul se schimbă în momentul în care se anunță că germanii vor veni în sat și vor vrea să ia averea sătenilor: sticlele cu vin! Peste un milion! Pare imposibil să poți salva un milion de sticle cu vin, dar...când există un personaj precum cel jucat de Anthony Quinn se poate să se găsească o cale!

Vă invităm la un film tonic, asezonat cu multă poftă de viață,
Echipa Clubul Cinefililor.

P.S. La maraton am fost 35 de cinefili la primul film, 30 la al doilea și 25 la al treilea. Am plecat pe lumina dimineții și unii dintre noi au trăit nostalgia maratoanelor din trecut și a senzațiilor incomparabile de după o noapte de filme. Măcar plimbarea de după, coborând Copou-ul, a putut fi reeditată! Îi mulțumim din suflet lui Bogdan Irimia pentru prăjituri și suc (mai ales cei 5 ștrumfi nocturni, care au fost consumatorii de prim rang!).

Un comentariu:

  1. A fost prima mea experienta la un astfel de eveniment si as mai vrea sa se intample :P

    RăspundețiȘtergere