duminică, 23 ianuarie 2011

Miercuri, 26 ianuarie 2011 - 395 - "O după-amiază tomnatică"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 26 IANUARIE 2011 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion YASUJIRO OZU:

"O DUPĂ-AMIAZĂ TOMNATICĂ"
("Sanma No Aji", 1962 - color - 112 minute)
*subtitrare în engleză



*** Înainte de începerea filmului va fi difuzat scurt-metrajul realizat de regizorul Igor Cobileanski: Sașa, Grișa și Ion (2006).

O după-amiază tomnatică este ultimul film realizat de Yasujiro Ozu și se concentrează, ca multe din filmele sale, pe dinamica dintr-o familie, formată de data aceasta dintr-un tată văduv și fiica lui. După moartea soției sale, tatăl s-a bazat pe fiica lui pentru viața casnică și ordinea micii lor familii, dar începe să se gândească la faptul că e egoist păstrând-o lângă el și împiedicând-o să se orienteze spre căsnicie. Povestea este spusă din punctul de vedere subiectiv al tatălui și nu se intersectează absolut deloc cu melodrama, ci păstrează tonul demn și senin specific filmelor lui Ozu. Va pleca fiica sau nu? Rămâne să vedeți miercuri!

Vă așteptăm în Copou,
Echipa Clubul Cinefililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu