duminică, 17 ianuarie 2010

Miercuri, 20 ianuarie 2010 - 333 - "Amadeus"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 20 IANUARIE 2010 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion MILOS FORMAN:

"AMADEUS"
(“Amadeus", 1984 – color – 160 minute)

(Tom Hulce în rolul lui Wolfgang Amadeus Mozart, împărțit între sinele creator și lume)


Cum să înțelegi un geniu? Cum să crezi că ai reuși să pricepi resorturile unei minți colosale care scapă clasificărilor? Cum să pătrunzi o pasiune care consumă nerv, trăire, esență umană, pentru a da ceva peren omenirii, pentru a atinge nivele inimaginabile ale frumuseții sunetelor?

Cum să nu îți pui o mie de întrebări și să nu te mire faptul că astfel de oameni au putut exista și au trăit într-un mod atât de diferit de tot ceea ce este obișnuit? Cum poate un om să transforme tot ce există în materie fluidă și sonoră la un superlativ al misterului de dincolo de evident și accesibil?

De aceea geniile sunt irepetabile. De aceea fiecare generație are aceeași atitudine față de ele. De aceea ele sunt vârfuri. De aceea fiecare abordare nouă este cu rest, căci ceva scapă mereu înțelegerii.

Vă așteptăm să faceți cunoștință cu un geniu al sunetului îmblânzit în frumusețe într-un film de 8 Oscar-uri,

Echipa Clubul Cinefililor.

2 comentarii:

  1. Acum cativa ani am participat regulat la intalnirile clubului cinefililor, dar m-am indepartat de acesta atunci cand prietenii cu care mergeam aici s-au mutat in alte orase din tara.

    As vrea sa stiu daca se mai poate participa in mod liber la ecranizarile realizate de voi si daca intalnirile au ramas tot miercuri (la ora 18:00 dupa cum se pare dupa acest blog).

    RăspundețiȘtergere
  2. Participarile la vizionari sunt libere si puteti veni la oricare dintre ele (sau chiar la toate), singur sau cu prieteni, iar informatiile de pe acest blog sunt adresate tuturor celor interesati de filme de arta.
    Vizionarile se fac tot miercuri, la Sala "Diotima" de la Casa de Cultura "Mihai Ursachi", la ora 18.
    Va asteptam sa (re)ingrosati randul celor 50 de cinefili (in medie), care isi incheie ziua de miercuri cu un film altfel!

    Daniela Abageru.

    RăspundețiȘtergere