duminică, 16 ianuarie 2011

Miercuri, 19 ianuarie 2011 - 394 - "Bună dimineața"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 19 IANUARIE 2011 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion YASUJIRO OZU:

"BUNĂ DIMINEAȚA"
("Ohayo", 1959 - color - 94 minute)
*subtitrare în engleză


Ne aflăm într-un Tokyo al anilor '50 cu regulile vieții japoneze bine stabilite. Doi băieți își imploră părinții să le cumpere un televizor, dar sunt constant refuzați, li se cere să înceteze și să tacă din gură. Ce vor face și cum vor reacționa părinții la revolta lor? E interesant de văzut!

Așa că, vă așteptăm în Copou,
Echipa Clubul Cinefililor.

*** Pe 12 ianuarie 2011, înainte de proiecția filmului Tokyo Monogatari, am avut plăcerea de a o avea printre noi pe Nadia de la Asociația româno-japoneză HIMAWARI Iași care ne-a prezentat un slide foarte consistent în informații și într-o contextualizare aprofundată a muncii de regie a lui Yasujiro Ozu. Îi mulțumim din nou pe această cale pentru bunăvoința de a veni și a fi atât de densă în observațiile de pasionată și o mai așteptăm pe la noi! Cine este interesat de prezentare, ea se găsește aici.




Un comentariu: