miercuri, 16 martie 2011

Miercuri, 16 martie 2011 - 404 - "Domnul Smith se duce la Washington"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 16 MARTIE 2011 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion FRANK CAPRA:

"DOMNUL SMITH SE DUCE LA WASHINGTON"
("Mr.Smith goes to Washington", 1939 - alb/negru - 128 minute)
*subtitrare în română

(James Stewart)

(James Stewart și Jean Arthur)


***Înainte de începerea filmului va fi difuzat scurt-metrajul realizat de regizorul Werner Herzog: Cu 10.000 de ani mai bătrâni (2002)(10 minute) inclus în Cu 10 minute mai bătrân: Trompeta (2002).

Filmul prezintă povestea domnului Smith care se confruntă și ajunge să conștientizeze defectele și corupția sistemului politic în momentul în care ajunge la Washington unde își întâlnește eroul din copilărie – senatorul Joseph Paine – de la care spera un ajutor pentru a-și îndeplini visul. Prin acest film vom schimba registrul comediei sofisticate la Frank Capra și vom trece spre o dramă altoită pe o satură subtilă la adresa unei societăți bazate pe ideea de libertate, dar profund subordonată intereselor meschine ale celor care au, dar vor mai mult.

Cum se va descurca personajul interpretat de James Stewart în menghina dintre realitate și moralitatea propriei conștiințe (aflate la limita idealismului)? Veniți miercuri la filmul din Copou și cu siguranță veți afla!

Echipa Clubul Cinefililor.

*** Ecouri: AltIași - prezentarea Oanei Filip

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu