sâmbătă, 12 martie 2011

Prezență cinefilă crescută la Frank Capra și la CineMaraton

De obicei nu prea scriu feed-back la proiecțiile de filme, dar săptămâna aceasta am fost de-a dreptul copleșită de câți cinefili au ridicat mâna "prezent" atât la filmul de miercuri, cât și la maratonul filmelor suedeze. Oricare ar fi secretul, sper să fie de durată, pentru că atât eu, în calitate de coordonator, cât și Echipa Clubul Cinefililor, simțim cum ne crește inima văzând atâta interes!

Mai întâi: pozele de la proiecția filmului Arsenic și dantelă veche al lui Frank Capra de miercuri, 9 martie 2011. La sfârșit sala a aplaudat puternic, așa cum s-a întâmplat prima dată la Club, la proiecția celui de-al doilea film din cadrul medalionului Charlie Chaplin, Luminile Orașului. Superbă senzație!





Apoi: CineMaratonul Filmul suedez de după Ingmar Bergman a adunat o sală plină, care s-a menținut așa la primul și la al doilea film, iar la cel de-al treilea am rămas cam 50 de cinefili. S-a aplaudat din nou ca în ziua de miercuri, am cunoscut chiar și oameni noi, entuziaști să ne descopere de puțină vreme, am auzit reacții favorabile filmelor alese sau mai puțin de acord cu pertinența prezenței lor pe lista maratonului. A fost o noapte lungă și reușită din punctul nostru de vedere și cred că se vor mai întâmpla anul acesta astfel de episoade!




O atmosferă tinerească, jovială între noi, cei din Echipa Clubul Cinefililor! Sebastian Albu, unul din primii oameni veniți la Clubul Cinefililor, prin 2005, care a trăit o parte din istoria Clubului din plin, iar o altă parte de la distanță, a venit la cel de-al doilea film și impresia a fost puternică: consideră că acest film bate tot ce a văzut în ultimii 5 ani (desigur, subiectiv vorbind - ca să îl citez!). Edificator, nu?


Pauzele au fost savuroase pentru noi, cei din organizare: mâncând un măr, verificând dacă totul este în ordine pentru începerea filmului, punând o muzică bună, încercând bocancii pentru pietroși (în curând se leagă a doua ieșire cinefilă la munte și trebuie să ne pregătim din timp, nu?) sau desfăcând ritmic și pe fundal silențios cutiile pentru "hidratare"...a zburat timpul și s-a făcut lumină afară!



Deși am venit la braț cu noaptea, la plecare am schimbat cârma cu cea a zilei, iar alții au mai avut brațele suplimentare ale bicicletei, pe unii i-am uitat în Casa de Cultură și eram pe punctul de a pleca, ei rămânând acolo, alții au probat pălării matinal și alții au luat afișe pentru arhiva cinefilă proprie. Am purces agale, mulțumiți de o noapte lungă, de rezistență, de care am dat dovadă pentru a nu știu câta oară sau pentru prima prima dată. Aprilie va avea un alt maraton și cred că atmosfera va fi și ea pe măsura așteptărilor!





Le mulțumim celor care au venit și au stat la filme: sunt semne de apreciere pentru munca voluntară pe care o depunem și nu trece cu vederea, ci ne face să ne simțim foarte bine în pielea noastră de cinefili capabili să împărtășească!

Echipa Clubul Cinefililor.

5 comentarii:

  1. Arată foarte bine sala aia plină :) Felicitări pentru organizare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sugestie de scurt-metraj: Meshes of the Afternoon (Maya Deren, Alexander Hammid, 1943, 13m30s).

    Motivație: prezintă un exemplu interesant de film non-narativ, asemănător cu Un Chien Andalou (Luis Buñuel, 1929, 16m).

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am simtit foarte bine la ambele evenimente. Din pacate astazi nu mai pot veni la clatite asa cum am promis, dar saptamana viitoare recuperez.

    La cat mai multe evenimente reusite.

    Ducu

    RăspundețiȘtergere
  4. Te iertăm, nu-i nicio problemă! Vor mai fi și alte dăți, în niciun caz aceasta nu e ultima!

    Mulțumim pentru promovarea de pe altiasi.ro!

    Daniela Abageru.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ștefan, am luat în considerație sugestia ta!
    Dacă mai ai și alte idei, nu ezita să ni le transmiți. Mai ales că vin cu o motivație-argument!

    RăspundețiȘtergere