duminică, 7 noiembrie 2010

Miercuri, 10 noiembrie 2010 - 383 - "Baran"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 10 NOIEMBRIE 2010 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion MAJID MAJIDI:

"BARAN"
("Baran", 2001 - color - 94 minute)
*subtitrare în română


Baran este următoarea noastră oprire în filmografia lui Majid Majidi.
Veți vedea o poveste despre apropierea dintre doi oameni pusă pe fundalul diferențelor etnice dintre ei și pe barierele care apar inevitabil într-o lume ce funcționează după reguli stricte, raportate în permanență la contextul social și politic. Dimensiunea umană pare a transmite iluzia unui posibil deznodământ de basm, în care finalul fericit este surogatul de iluzie necesar pentru a trăi în realitate ca într-un buzunar. Viața organizată de oameni însă nu permite amăgiri integrale. Cel mult punți temporare pentru un tip de cunoaștere stârnit de fascinație, care poate sparge prejudecăți și aduce oamenii la un numitor comun.

Vă așteptăm la al doilea film iranian al lunii acesteia,
Echipa Clubul Cinefililor.

*************************************************************************************

La primul film din cadrul medalionului Majid Majidi, Copiii Paradisului, cam 50 de cinefili au ocupat Sala Diotima. Unii au fost foarte emoționați (până la lacrimi discrete), alții au apreciat povestea, alții aspectul hibrid, dar importantă rămâne vizionarea unui altfel de film și incursiunea într-o altfel de lume, pe care sperăm să veniți să o cunoașteți în continuare prin celelalte trei filme ce își așteaptă cuminți rândul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu