luni, 15 noiembrie 2010

Miercuri, 17 noiembrie 2010 - 384 - "Culoarea paradisului"

Clubul Cinefililor, cu sprijinul Fundaţiei culturale "Timpul", vă aşteaptă la Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a municipiului Iaşi să vizionaţi miercuri, 17 NOIEMBRIE 2010 de la ora 18.00, în cadrul unui medalion MAJID MAJIDI:

"CULOAREA PARADISULUI"
("Rang-e Khoda", 1999 - color - 90 minute)
*subtitrare în română

(doi poli feminini care îl protejează pe Mohammad)


Un film simplu despre copilărie, suferință și viață, despre sensurile lor, despre căutarea lui Dumnezeu: povestea lui Mohammad, un băiețel orb și a tatălui său.

"...nimeni nu mă iubește. Nici măcar bunica. Ei fug toţi departe de mine pentru că sunt orb. Profesorul nostru spune că Dumnezeu îi iubeşte pe orbi mai mult pentru că ei nu pot vedea, dar i-am spus: dacă ar fi aşa, El nu ne-ar face orbi, astfel încât să nu îl putem vedea. El a răspuns: “Dumnezeu nu este vizibil. El este peste tot, poți să îl simți. Îl poţi vedea prin vârful degetelor.” Acum îl caut peste tot pe Dumnezeu, până în ziua în care mâinile mele îl vor atinge şi îi vor spune totul, chiar toate secretele din inima mea..."

Vă așteptăm în Copou la un film despre neputință și credința în umanitate,
Echipa Clubul Cinefililor.

Cronica lui Alex Leo Șerban: aici
Cronica lui Marian Rădulescu: aici

*************************************************************************************

Miercuri. 10 noiembrie 2010. Cu 15 minute înainte de începerea filmului Baran, lumea începe să se adune. Aveau să se strângă (cu tot cu întârziați) vreo 60 de oameni, ceea ce a fost încântător pentru noi, cei care ne ocupăm de Clubul Cinefililor!

(Octavian Stoica - între festivaluri, club și afișe de tot felul)

(prea multă seriozitate dăunează -Bogdan se asigură de sănătatea comică a echipei)

(hipnotizați de ecran - Cătălin Ștefan, Bogdan Monoran și Octavian Stoica)

A consemnat, șefa de serviciu!

5 comentarii:

  1. The Song of Sparrows - saptamana viitoare?

    RăspundețiȘtergere
  2. sapt viitoare urmeaza tot un film de Majidi, nu? incerc sa aflu din timp pt ca m-a rugat o profesoara care are seminar la ora respectiva sa o tin la curent cu filmele, in speranta ca va putea chiuli miercurea vare vine..

    RăspundețiȘtergere
  3. "Song of Sparrows" era o variantă în planul inițial, la fel și "Salcia", dar, până la urmă am mers pe "Pedar", un film de la începuturi, cu alți actori și o problematică tangențială cu cele prezentate în filmele de până acum la Majidi. Merită și "Song of Sparrows", dar păcat că luna nu are decât 4 miercuri. Mă bucură să văd că sunt connaiseur-i printre noi și dacă ai vreo propunere pentru vreun regizor sau altceva de spus, nu ezita să faci asta.
    Bun venit între noi și...casă cinematografică rezistentă, făcută din cât mai multe filme bune!

    Daniela Abageru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsul anterior era pentru Auslander!

    pentru iliminalfugue - PEDAR (Tatal) este ultimul film la Majidi, va rula de la ora 18.00 pe data de 24 noiembrie 2010 (miercuri) și îi poți transmite profesoarei tale că noi dăm motivări pentru absențe la seminar, deci poate veni liniștită la film.

    Daniela Abageru.

    RăspundețiȘtergere
  5. As avea cateva sugestii, dar nu se gasesc subtitrari in romana pentru filmele respective.
    Multumesc pentru primire!

    RăspundețiȘtergere